Usein kysytyt kysymykset

– Mitä seinätulostus maksaa?

Tulostuksen koko, kuvien määrä, tulostettava pinta sekä tulostukseen ja sen valmisteluun menevä aika muun muassa vaikuttavat kokonaishintaan ja siksi jokainen projekti lasketaan erikseen, kokonaisuus huomioon ottaen.  Keskimäärin seinätulostus maksaa 150€ / m2 (alv. 0%) sisältäen kaiken työn, jota tulostukseen tarvitaan. Eli tuomme laitteen suoraan kohteeseen, teemme tarvittavat valmistelut ja tulostamme kuvan suoraan seinäpintaan. Suunnittelupalvelusta veloitamme erikseen 75 € / h. Kysy rohkeasti tarjousta!

 

– Mitä kuvia voidaan tulostaa?

Mikä tahansa hyvälaatuinen kuva voidaan tulostaa. Hyvälaatuisella tarkoitetaan kuvaa, jonka tarkkuus on 300 dpi tai 150 dpi luonnollisessa koossa. Kuvat voivat olla myös heikompilaatuisia, mikäli katseluetäisyys on pidempi. Valmiita kuvia löytyy eri kuvapankeista kymmeniä miljoonia. Suunnittelupalvelumme auttaa mielellään aiheen valinnassa, kuvan muokkauksessa ja kokonaisuuden suunnittelussa.

 

– Miten kauan tuloste pysyy seinässä?

Tuloste pysyy seinässä siinä missä maalikin. Mustevalmistaja antaa 15 vuoden takuun sisätiloissa oleville tulosteille. Tuloste on kuiva välittömästi tulostuksen jälkeen ja se voidaan pestä kostealla ilman, että kuva vahingoittuu.

 

– Miten saan tulostetun kuvan poistettua?

Tulostetun kuvan voi piilottaa maalaamalla pari kerrosta maalia kuvan päälle. Lasista kuva saadaan pois mekaanisesti ja liuottimia käyttäen.

 

– Miten kauan tulostamisessa kestää?

Tulostin tulostaa noin kaksi neliötä tunnissa ja tulostimen käyttöönottoon menee vain minuutteja. Hyvänlaatuisen neliön kokoisen kuvan tulostamiseen menee yhteensä aikaa n. 1 h.

 

– Minkälaisille pinnoille voidaan tulostaa?

Tulostaa voi lähes kaikille pystysuorille pinnoille: maalatut pinnat, puu, tiili, betoni, metalli, lasi, laatta, sälekaihtimet, jne. Vaihtoehtoja on lähes loputtomasti!

 

– Miten paljon tulostin tarvitsee tilaa ympärilleen?

Tulostettavan pinnan eteen on hyvä jättää noin metri työskentelytilaa, jotta tulostus sujuu mahdollisimman jouhevasti. Tulostimen fyysisestä koosta johtuen myös sisänurkkiin, kattoon ja lattiaan jää tyhjää tilaa. Sisänurkkaan tilaa jää joko 10 cm tai 90 cm riippuen kummalla puolella tulostuspää on. Kattoon ja lattiaan jää 20–30 senttiä tyhjää tilaa.

 

– Pystytäänkö tulostamaan vain valkoiselle seinälle?

Paras lopputulos värillisillä kuvilla saavutetaan valkoiselle taustalle (vrt. paperi), mutta tausta voi olla myös hieman sävytetty. Tummille pinnoille tulostamalla saadaan erilaisia efektejä aikaiseksi.

 

– Mikä on tulosteen maksimikoko?

Kuvan maksimikorkeus on 1,9 metriä (huonekorkeus 2,5 m), mutta voidaan tulostaa tarvittaessa myös korkeampiakin kuvia. Kuvan leveys on käytännössä rajaton, mutta kuvakoon kasvaessa myös tiedostokoot kasvavat, joka saattaa rajoittaa tulostettavaa pinta-alaa.

 

– Riippuuko tulostuksen hinta käytetyistä väreistä?

Ei. Tulostuksen hinta on sama, tulostetaan sitten yhdellä tai useammalla värillä. Sen sijaan tulostustarkkuus ja kuvan koko vaikuttavat tulostuksen hintaan.

 

– Olen kiinnostunut ostamaan seinätulostimen. Miten sellaisen voin hankkia?

Jälleenmyymme myös itse seinätulostimia sekä tarvikkeita. Ota yhteyttä meihin, niin kerromme mielellämme lisää.

Valmiita ideoita löytyy miljoonia